Кламер БГ - Новини: Прокуратурата e обидeнa, че е игнорирана от спецслужбите

Прокуратурата e обидeнa, че е игнорирана от спецслужбите

България

|
Ср, 12 Ян 2022г. 18:17ч.
Прокуратурата e обидeнa, че е игнорирана от спецслужбите

Прокуратурата e обидeнa, че е игнорирана от спецслужбите

Ръководството на Софийската районна прокуратура покани в четвъртък на среща хора от ръководствата на ГДБОП, националната и столичната полиция, разузнаването, ДАНС и военното разузнаване. Идеята на беседата е да се обсъди по-доброто взаимодействие при разследването на заплахи срещу политици и журналисти.

Прокуратурата образува проверки за твърденията за отправени заплахи към депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров – Ицо Хазарта, към вътрешния министър Бойко Рашков, към разследващия журналист Атанас Чобанов и към общинския съветник Борис Бонев.

Държавното обвинение обаче се оплаква, че спецслужбите не подават никаква информация по изисканите проверки. Единствено е постъпил отговор от ДАНС, че не разполага с информация за Атанас Чобанов.

"Недопустимо е прокуратурата да не бъде уведомена, ако такива данни са налице в съответните правоохранителни служби с оглед събирането на доказателства за привличане на обвиняеми лица", се казва в позиция на Софийската районна прокуратура.

По проверките за заплахите срещу Христо Петров и Бойко Рашков прокуратурата не е постъпила никаква информация за действията, които службите са предприели за установяване на евентуалните извършители на престъпленията.

Христо Петров и Атанас Чобанов обявиха, че ще говорят пред прокуратурата, но след смяната на главния прокурор.

mediapool.bg