Кламер БГ - Новини: Задържаните за стрелбата на детска площадка остават в ареста

Задържаните за стрелбата на детска площадка остават в ареста

България

|
Вт, 05 Юли 2022г. 18:45ч.
Задържаните за стрелбата на детска площадка остават в ареста

Задържаните за стрелбата на детска площадка остават в ареста

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста Виктор Митков и Методи Пешов, задържани за стрелбата на детска площадка, станала преди дни. Прокуратурата поиска постоянното задържане на Виктор Митков и Методи Пешов.

Сигналът за инцидента в ж.к. „Студентски град“ беше получен на 2 юли вечерта. Малко след като пристигнали, полицаите установили на място пострадал мъж. Той обяснил, че е бил нападнат от други двама мъже, заради отправена забележка. Те му нанесли побой, а единият от тях произвел изстрели с пистолет, след което избягали в неизвестна посока.

Пострадалият е прегледан в болница, след което е освободен за домашно лечение с порезни рани на главата и охлузвания по тялото, без опасност за живота.

По-късно полицията задържа двамата мъже.

В съдебната зала днес стана ясно, че двамата са разпознати по описания на татуировки, дрехи и телосложение. В района е имало камери, проведени са и няколко очни ставки.

Според съда, ако са на свобода, двамата може да извършат друго престъпление. В жилището в София са открити два пистолета, за които експертиза ще установи дали не са преправени от газови в бойни.

mediapool.bg