Кламер БГ - Новини: Валежи и гръмотевици в 13 области на Западна България

Валежи и гръмотевици в 13 области на Западна България

България

|
Ср, 06 Юли 2022г. 13:30ч.
Валежи и гръмотевици в 13 области на Западна България

Валежи и гръмотевици в 13 области на Западна България

В сряда още от сутринта над Западна България, а след обяд и над централната част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Заради обилните валежи е обявен жълт код за 13 области в Западна България, съобщи Националният институт по хидрология и метеорология. В тези райони ще има условия за локални интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Над Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, с до умерен югоизточен вятър.

В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух, температурите ще се понижат с 5 - 7 градуса.

Максималните температури ще бъдат в широк интервал - от 26 градуса в западните райони до 36 градуса на места в Източна България.

За София максималната температура ще е 26 градуса, по Черноморието - 29 градуса, в крайните северни райони - до 36 градуса, а в Южна България - 33 - 34 градуса.

В четвъртък ще има гръмотевични бури в Източна България, а температурите ще са между 27 и 32 градуса, за София - 27 градуса.

mediapool.bg