Кламер БГ - Новини: Загинал е свидетел по делото срещу Бобокови

Загинал е свидетел по делото срещу Бобокови

България

|
Вт, 01 Март 2022г. 14:09ч.
Загинал е свидетел по делото срещу Бобокови

Миналата година прокуратурата редовно пускаше снимки на тонове отпадъци, за които твърдеше, че са свързани с двамата бизнесмени.

Един от свидетелите по делото срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови е загинал. По неофициална информация това е бившият директор на дружеството "Монбат Рисайклинг" Васил Богданов. Той е бил открит на циментова площадка в завод в софийското село Долна Баня в неделя.

За случая потвърдиха от МВР. Оттам съобщиха, че е бил открит трупът на 49-годишен мъж. По случая са били разпитани свидетели. На този етап няма данни загиналият да е получавал заплахи за живота си или пък да е имал такива притеснения, казаха от там.

"Според събраните до момента данни, при така установената фактическа обстановка и заключението на съдебния лекар, може да се предположи, че най-вероятно се касае за инцидент", пише в съобщението на полицията.

От прокуратурата също казаха, че по случая е образувано дело. В тяхното съобщение се споменават инициалите на загиналия – В.Б. Според първоначалната информация причина за смъртта му е "тежка съчетана травма на главата и тялото".

Богданов минаваше за основния свидетел по делото срещу Бобокови. Бизнесмените бяха обвинени, че са участвали в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков. Разследващите твърдят, че бизнесмените са се възползвали от схема за депониране на опасни отпадъци у нас, вместо да ги изнасят в чужбина, където да се обезвреждат. Става дума за остатъчни продукти от завода им за производство на акумулатори "Монбат".

Богданов, като бивш директор на едно от предприятията, също бе обвиняем. Преди година обаче той се призна за виновен, сключи споразумение с прокуратурата и получи условна присъда.

В началото на миналата година обвинителният акт срещу Бобокови бе внесен в съда. Месеци по-късно бе върнат на прокуратурата заради допуснати нарушения.

mediapool.bg