Кламер БГ - Новини: Жени-ГЕРБ Благоевград се опълчи на Борисов

Жени-ГЕРБ Благоевград се опълчи на Борисов

България

|
Нед, 26 Септ 2021г. 16:46ч.
Жени-ГЕРБ Благоевград се опълчи на Борисов

Жени-ГЕРБ Благоевград се опълчи на Борисов

Рядък случай на директна конфронтация на партийна структура с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се разигра по време на избора на ново ръководство на женската организация на ГЕРБ, провел се онлайн заради противоепидемичните мерки срещу Covid-19. Благоевградската организация се опълчи срещу наложен им отгоре техен представител в Националния съвет на Жени-ГЕРБ, предизвика Борисов да има прегласуване и в крайна сметка наложи една от вътрешните им номинации, а не централно спуснатата.

Всичко започна гладко с думите на бившия премиер, че най-много жени гласуват за ГЕРБ и партията се старае да откликне на това, като дава възможност на дамите да се изявяват на ръководни постове. Няма друга партия, в която да има толкова много жени, заяви той.

"Днес сме събрали не само да изберем ръководство, но и, надявам се, да "изчегъртаме" мъжете от ГЕРБ и, най-вече, да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите", каза Бойко Борисов.

След което обаче се стигна до прекия му сблъсък с благоевградската структура, която се възпротиви срещу номинация за политбюрото, която им е била натрапена от централата в София, предаде "Сега".

При представянето на кандидати за Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ от всички райони на страната. Като претендент от Благоевград беше посочена и избрана Елена Ташкова, но това решение бе оспорено от областния координатор от Благоевград Адриана Мелниклийска.

"Не сме номинирали лицето Елена Ташкова. Кой и кога е изпратил на централата тази номинация, и кой и кога я е утвърдил за нашата област, за нас е неясно. Гарантирам ви, че нито една от жените, с изключение на самата Елена Ташкова, не желае да гласува за нея”, заяви Мелниклийска.

"Вашата организация с подобно разделение доведе да загубим няколко избора в Благоевград. Ако искате, номинирайте друг. Резултатите от вашата разправии са факт. То не беше един областен ръководител, общински, жени, какви ли не номинации и все недоволни! Изпратете номинацията си и ще я приемем”, отвърна Борисов.

"В Благоевград няма нещо, което да не сме направили, госпожо! Сто процента санирани блокове без пари на всички благоевградчани, нови жилища на практика. Зали, булеварди, какво ли не – и вие губите избор след избор! Вие гласувате сигурно едни срещу други!”, продължи атаката си той.

Водещата събранието Милена Дамянова обяви, че гласуването за Националния съвет вече е отминало, но Борисов предложи прегласуване, защото " ГЕРБ е демократична партия и, след като хората там имат друго предложение и считат, че ще е по-добро, не виждам проблем да прегласуваме Благоевград.”

Мелниклийска обяви, че номинациите им за Националния съвет са били самата тя и колежката й Росица Димитрова, която в крайна сметка получи най-много гласове и така влезе в съвета.

"Честито на новото ръководство на Благоевград. Кандидати имате много, резултати нямате. И съм убеден, че няма и да имате”, коментира сухо Борисов.

Новият председател на Жени-ГЕРБ е Екатерина Йорданова. За нея гласуваха 840 представители на Националното общо събрание на Жени ГЕРБ; пет бяха против, а още пет се въздържаха.

mediapool.bg