Кламер БГ - Новини: "Воля" отива сама на изборите, ще има и претендент за "Дондуков" 2

"Воля" отива сама на изборите, ще има и претендент за "Дондуков" 2

България

|
Нед, 26 Септ 2021г. 17:41ч.
"Воля" отива сама на изборите, ще има и претендент за "Дондуков" 2

Партия "Воля" ще се яви самостоятелно на парламентарните избори и ще издигне своя кандидат-президентска двойка, обяви Пламен Христов от политическата формация, след като внесе в неделя документите за регистрация в ЦИК и за двата вида избори.

На предишните предсрочни парламентарни избори формацията на фармацевтично-петролния бос Веселин Марешки се яви в коалиция с националистите от ВМРО на Красимир Каракачанов и НФСБ на Валери Симеонов. Те не успяха да преминат бариерата за вход в парламента.

Пламен Христов заяви, че партията е мобилизирана и техните поддръжници, симпатизанти са твърдо амбицирани този път да успеят. "Всички видяха, че в коалиция ние не успяхме да постигнем по-добър резултат, отколкото сами. Така че смятам, че сега когато се явяваме сами със собствените сили и със собствените идеи, които нашите симпатизанти добре познават, мисля че ще имаме по-добър успех", смята той.

Христов отказа да назове към този момент имената на номинираните за държавен глава и вицепрезидент.

"Верни на себе си, и при кандидатите за народни представители, и при кандидат-президентската двойка ще заложим на хора, които са успели в обществото, доказали качествата си, защото смятам, че вече се нагледахме на неопитни политици, които в рамките на една година ни доведоха до трети избори", заяви той.

mediapool.bg