Кламер БГ - Новини: До Витоша с електрическо колело под наем

До Витоша с електрическо колело под наем

България

|
Четв, 18 Юли 2019г. 18:00ч.
До Витоша с електрическо колело под наем

И тази година Витоша ще е достъпна и с електрическо колело под наем. От четвъртък, 18 юли, отново се предлага услугата за наемане на велосипеди, предоставяна по проект на Столичната община, мрежата за устойчив бизнес – "Клийнтех България", включваща широк кръг от партньори.

Велосипедите може да се движат по маршрута "Национален исторически музей – местностите "Тихия кът" и "Златните мостове".

Миналата година за наем бяха осигурени 10 колела, а тази година броят им е 15. Електрическите велосипеди могат да се наемат от паркинга пред Националния исторически музеи и от ул. "Никола Габровски" №1 в "Дианабад".

Инициативата стартира точно преди една година и е финансирана от Climate-KIC, част от програмата "Хоризонт 2020".

Желаещите да използват велосипедите могат да направят резервация на тел: 0885151928 или да посетят уеб страницата www.rentebike.bg. Работното време е от 10 до 19 от понеделник до петък и от 9 до 19 часа през уикенда. Цената за отдаване под наем за 3 часа е 15 лв. през работните дни и 20 лв. през уикенда. Планирано е услугата да бъде достъпна до края на октомври или до задържането на подходящи метеорологични условия.

mediapool.bg