Кламер БГ - Новини: "Демократична България" оглави здравната и финансовата комисия

"Демократична България" оглави здравната и финансовата комисия

България

|
Пет, 16 Апр 2021г. 18:46ч.
"Демократична България" оглави здравната и финансовата комисия

Депутати от "Демократична България" (ДБ) станаха председатели на две от ключовите парламентарни комисии - здравната и бюджетната. От "Има такъв народ" ще ръководят тази по правни въпроси.

Това решиха депутатите в края на заседанието си в петък. И тази последна точка в дневния ред на парламента не мина без опити за бойкот от страна на депутатите от ГЕРБ, които са в изолация. Те настояваха за поименна проверка преди последното гласуване, въпреки че залата беше пълна и кворум имаше. След проверката и последното гласуване заседанието бе закрито.

Председател на правната комисия стана Радостин Василев от "Има такъв народ".

Д-р Александър Симидчиев от "Демократична България" бе избран за председател на комисията по здравеопазване. Макроикономистът Георги Ганев, който е депутат от гражданската квота на "Демократична България", оглави комисията по бюджет и финанси.

Тези три комисии бяха създадени първи, защото се очаква първите законопроекти, които трябва да бъдат приети спешно, да са именно в техните ресори. В тях ще има по петима депутати от ГЕРБ, четирима от "Има такъв народ", трима от БСП, по двама от ДПС и "Демократична България" и един от "Изправи се! Мутри вън!".

mediapool.bg