Кламер БГ - Новини: "Има такъв народ": Шок и омерзение от групата на ГЕРБ

"Има такъв народ": Шок и омерзение от групата на ГЕРБ

България

|
Пет, 16 Апр 2021г. 23:42ч.
"Има такъв народ": Шок и омерзение от групата на ГЕРБ

Парламентарната група на партията на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ" изрази възмущението си от поведението на депутати от ГЕРБ по време на втория ден от живота на новото Народно събрание, когато се стигна до размяна на реплики, крясъци в пленарната зала и тропане по депутатските банки, което попречи на собствения им финансов министръ да представи състоянието на публичните финнаси.

Късно вечерта в петък Трифонов публикува във фейсбук мнение на депутата от "Има такъв народ" Филип Станев по повод случилото се в парламента.

В него се посочва, че парламентарната група на партията на Слави само за два дни е "в пълен шок от поведението на една друга парламентарна група – тази на ГЕРБ".

"Шок е меко казано. Ние сме омерзени. Защо? Защото една част от групата на ГЕРБ използва брутални цинизми в пленарна зала и се държи арогантно и просташки в общуването си с колеги депутати от други парламентарни групи. Използват се подвиквания като: "Ква си ти, ма?", "Я, трай бе, глупак!", "Ти знаеш ли кой съм аз, къв си ти бе?", "Ела ми отвънка бе, тъпак!", "Сядай бе, гном, пак ще получиш инсулт!", както и доста цинизми, които не могат да бъдат публикувани в публичното пространство", гласи написаното от Станев и постнато от Трифонов.

"Част от депутатите се държат по-грозно и от пияни бабаити в селска кръчма!", възмущава се депутатът. "Винаги сме се съмнявали, че депутатите от ГЕРБ са некомпетентни, но дори не сме подозирали, че един некомпетентен, невъзпитан и арогантен човек би изглеждал като професор по ядрена физика, ако застане до някой депутат от ГЕРБ". възмущава се той.

Според него "може би премиерът в оставка е научил от собствената си парламентарна група онези думички, които използва в онези записи".

mediapool.bg