Кламер БГ - Новини: Две новородени бебета са били изоставени в пловдивска болница

Две новородени бебета са били изоставени в пловдивска болница

България

|
Ср, 28 Ноем 2018г. 11:30ч.
Две новородени бебета са били изоставени в пловдивска болница

Две новородени са били изоставени от майките си в Университетската болница в Пловдив.

В първия случай жената е избягала 5 часа след раждането на сина си. Момченцето е шесто дете за майката, съобщи Нова телевизия. Второто изоставено дете е момиченце и е недоносено. Теглото й е едва 1.5 кг.

Децата са в добро здравословно състояние и са настанени в отделението по неонатология.

"Момиченцето утре ще отиде в приемно семейство. Другото дете ще бъде настанено в приемно семейство другата седмица. Момиченцето е родено недоносено в Първомай. Отглежда се в болницата докато достигне необходимите килограми, за да отиде в приемно семейство. В момента е абсолютно здраво", каза началникът на отделението по неонатология в УМБАЛ "Пловдив" д-р Диана Аргирова.

Д-р Аргирова заяви, че родителите на момиченцето не са установили контакт с лекарите.

Момчето е родено на 21 ноември в университетската болница. След като е избягала, майката не е потърсила сина си. Момченцето е 19-ото поред изоставено дете в болницата. Приемно семейство вече е заявило желанието си да се грижи за него.

"Майката на Златка е подписала декларация за пълно осиновяване. Родителите на момченцето също казаха, че ще подпишат такава декларация. След като децата са настанени в приемни семейства предстои да бъдат записани в регистъра за осиновяване", информира директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева.

mediapool.bg