Кламер БГ - Новини: Двама украинци са арестувани за крупна кражба в Бургас

Двама украинци са арестувани за крупна кражба в Бургас

България

|
Пон, 21 Ноем 2022г. 15:13ч.
Двама украинци са арестувани за крупна кражба в Бургас

Шефът на бургаската полиция Калоян Калоянов. Снимка: БГНЕС

Двама украинци са арестувани за кражба в Бургас, съобщи шефът на местната полиция Калоян Калоянов. Според разследващите двамата откраднали около 100 хил. лв. и златни накити от частен имот. Единият от арестуваните е с хуманитарен статут заедно със семейството си у нас, а другият често е влизал в страната.

И двамата са криминално проявени и осъждани в Украйна. Става дума за кражби, повреждане на имущество и съпротива на орган на власт.

Двамата задържани са действали конспиративно, обясни Калоянов. Те са живеели в различни квартири, където държали част от откраднаното. Друга част пък била укривана в трети имот, ползван от украинка.

"Автомобила оставят в дълбочина и се придвижват пеша като кражбите се извършват през деня в жилища, в които няма обитатели", каза шефът на бургаската полиция.

При претърсванията на общо три адреса в града и околността са открити 118 хил. долара, около 40 хил. евро и 20 хил. лв. Освен това са намерени 135 инструмента – шперцове, отвертки, пили, къртачи и др. Калоянов обясни, че двамата бързо са харчели откраднатото – след последния удар например си купили два телефона за общо 5 хил. лв. Полицията подозира, че двамата са извършвали кражби и на други места.

В момента двамата са арестувани. От съда ще се иска постоянното им задържане.

mediapool.bg