Кламер БГ - Новини: Световно първенство в офиса

Световно първенство в офиса

България

|
Пон, 21 Ноем 2022г. 16:05ч.
Световно първенство в офиса

Сн. ЕПА/БГНЕС

Светът е отправил поглед към Катар. Близо месец футболът ще заема централно място в ежедневието на запалянковците по целия свят. Световното първенство ще продължи 29 дни, като това го прави най-краткото след Мондиала в Аржентина през 1978 г.

По време на груповата фаза на турнира ще има по 4 мача на ден. А половината от двубоите от групите ще са в работно време. Това може да предизвика трудности на работното място.

Служителите, които са изкушени да гледат мачове от офиса, определено трябва да внимават, за да не получат жълт или червен картон. Ето и няколко трика как проблемите да бъдат избегнати:

Работа от вкъщи

Това е не само първото Световно първенство, което се провежда през късната есен, но и първото в ерата на работата от вкъщи. Един от най-лесните подходи е да помолите своя работодател да работите от вкъщи за няколко седмици. Ако идеята ви не сработи, ще се наложи да бъдете изобретателни.

Pop-up extension или мобилен телефон

Опитайте се да гледате мачовете по-дискретно, за да не може шефът или колегите ви да забележат, че се разсейвате. Може да използвате мобилният си телефон, като го поставите на удобно място или използвате pop-up прозорец, който ви позволява да смалите интернет прозореца до минимални размери.

Използвайте малки огледала

Ако все пак искате да се насладите на мача и желаете да го гледате на цял екран, то малки огледала за обратно виждане може да ви помогнат. Ако ги позиционирате добре на бюрото си, ще може да виждате дали някой не се е запътил към вас, за да може да скрието временно сблъсъка.

Бъдете хладнокръвни

Независимо дали ще гледате мача на малка част от екрана, или на цял монитор, е добре по никакъв начин да не издавате своите емоции, ако любимият ви отбор отбележи или допусне гол. Самообладанието ще ви помогне да прикриете, че се разсейвате от работа.

Планирайте добре времето

Погледнете добре програмата на първенството и набележете сблъсъците, които искате да гледате. Това ще ви помогне да планирате добре времето си, да се възползвате от обедната си почивка по-пълноценно и да насрочите работни срещи в подходящ час.

Все пак и работодателите могат да прояват разбиране към своите служители, като им помогант в решаването на този проблем. Шефовете могат да използват случая, за да подобрят репутацията си в очите на служителите.

Телевизор в офиса

Поставянето на голям екран в офиса ще позволи на служителите да работят и гледат мача едновременно и ще свали напрежението, че може да бъдат хванати, че не са концентрирани върху работния процес. Освен това гледането на Мондиала от работното място може да бъде сплотяващо за служителите.

Гъвкаво работно време

Разрешете на служителите да имат гъвкаво работно време, за да може да отсъстват по време на някои от мачовете, но все пак да бъдат ефективни. Може да идват на работа по-рано или да остават няколко часа, ако решат да отсъстват следобед, за да гледат някои от ранните мачове.

Използвайте Мондиала за добра атмосфера

Отбелязахме, че Световното първенство може да сплоти работния екип, но освен това може да бъде използвано и за много положителни емоции. Направете игри с прогнози за изхода от мачовете и обявете поощрителни награди за победителя.

Добрата новина за всички работодатели е, че груповата фаза приключва на 2-ри декември, а мачовете от елиминационната фаза ще бъдат с по-късен начален час.

mediapool.bg