Кламер БГ - Новини: ГДБОП привика Ивайло Мирчев заради коментар, че службите ни са пробити от Русия

ГДБОП привика Ивайло Мирчев заради коментар, че службите ни са пробити от Русия

България

|
Ср, 31 Авг 2022г. 16:16ч.
ГДБОП привика Ивайло Мирчев заради коментар, че службите ни са пробити от Русия

Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от „Демократична България“ Ивайло Мирчев е бил извикан на разпит в ГДБОП, съобщи бТВ. Причина са негови изказвания, че българските служби са пробити от Русия, а тяхната шпионска мрежа е достигнала до върховете на държавата.

Проверката не е лично срещу него, а по повод твърденията му. Той е бил разпитан като свидетел. По информация на Mediapool полицията работи заради преписка в Софийската градска прокуратура. Тя е образувана след сигнал от службата „Военна информация“. Не е ясно какви данни са подали те.

Мирчев е бил в ГДБОП за около половин час. По негови думи той е оставил на антимафиотите доклад на Центъра за стратегически изследвания за руското влияние в България и Източна Европа.

"В този доклад има данни, че част от службите не работят за интересите ни. В случая това са държавна агенция "Разузнаване" и военното разузнаване", заяви Мирчев.

От МВР не са коментирали случая. Засега от ведомството няма никаква информация по него.

Мирчев неведнъж е говорил за влиянието на руската агентура у нас. Преди два месеца, след изгонването на 70-те руски дипломати от България, той заяви, че руската шпионска мрежа е достигнала върховете на държавата и става дума за високопоставени хора на избираеми длъжности.

mediapool.bg