Кламер БГ - Новини: Ивайло Мирчев: България губи поне по 250 млн. лв. на месец от схемата на “Лукойл”

Ивайло Мирчев: България губи поне по 250 млн. лв. на месец от схемата на “Лукойл”

България

|
Ср, 31 Авг 2022г. 20:50ч.
Ивайло Мирчев: България губи поне по 250 млн. лв. на месец от схемата на “Лукойл”

Ивайло Мирчев: България губи поне по 250 млн. лв. на месец от схемата на “Лукойл”

"Лукойл" е огромен проблем днес. По-най консервативни оценки на наши експерти, България губи на месец поне по 250 млн. лв. от “Лукойл Нефтохим Бургас”, заяви в сряда привечер пред БНТ водачът на листите на “Демократична България” в Бургас и Разград Ивайло Мирчев. Той напомни, че той и колегите му от ДБ са разкрили и представили в 47-ото Народно събрание схемата, по която “Литаско” застава на входа и на изхода на бургаската рафинерия, както навремето “Мултигруп”.

“Тогава обаче не получихме подкрепа в парламента. Източването на Нефтохима от “Литаско” не позволява бензинът в бензиностанциите да е по-евтин”, каза Мирчев.

“Ако сме в управлението, трябва да сме пред НАП и пред министерството на финансите, а не да правим живи включвания от плажове и ТЕЦ-ове, трябва да се държим наистина като хора, които са били в управлението и да имаме много ясна заявка какво искаме да направим в следващото управление”, каза Мирчев, като уточни, че това не е критика към “Продължаваме промяната”, които направиха преди дни живи включвания край пристанище “Росенец”, откъдето постъпва руският нефт за “Лукойл”.

Мирчев напомни, че той и колегите му от “Да България” са правили акции на Росенец преди 2 години, защото са били извънпарламентарна партия.

“Ние ходихме в Росенец, защото нямахме друг инструмент тогава, не бяхме в парламента, нямаше какво да направим, за да повлияем на политиците. Заведохме дело за ревизионните актове на “Лукойл”, правихме различни инициативи”, добави Мирчев.

mediapool.bg