Кламер БГ - Новини: Викове "предатели" и руски знамена посрещнаха Кирил Петков на Шипка

Викове "предатели" и руски знамена посрещнаха Кирил Петков на Шипка

България

|
Четв, 03 Март 2022г. 15:03ч.
Викове "предатели" и руски знамена посрещнаха Кирил Петков на Шипка

Викове

Русофили и активисти на проруската партия "Възраждане" посрещнаха премиера Кирил Петков на връх Шипка с викове "предатели", "оставка" и руски знамена.

Министър-председателят пристигна на върха с председателя на парламента Никола Минчев, както и с членове на правителството, за да вземат участие в тържественото честване на връх Шипка по случай националния ни празник.

Хиляди са българите, които изкачиха стъпалата към Шипка въпреки неблагоприятните метеорологични условия. Част от тях се бяха със знамена на Русия и на "Възраждане" и именно те започнаха да викат "предатели", "оставка", "НАТО вън" при пристигането на Петков и колегите му.

"Стига сме се делили на различни групи. Време е България да каже - България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България. Всеки, който иска да направи разделение днес на националния празник, не работи за интересите на нашата страна. Време е да кажем, че България е над всичко", каза Петков, докато демонстрантите на "Възраждане" го освиркваха.

Виковете не спряха дори по време на заупокойната молитва за загиналите герои, както и по време на произнасянето на стихове в тяхна памет.

Премиерът беше замерен със снежни топки, но въпреки това след речта си, той се качи и до самия паметник.

Шепа провокатори се опитват да внесат разделение и омраза в обществото на националния ни празник, каза Петков по адрес на викащите.

mediapool.bg