Кламер БГ - Новини: Протестната блокада, обявена за днес и утре на ГКПП в Силистра, бе отменена

Протестната блокада, обявена за днес и утре на ГКПП в Силистра, бе отменена

България

|
Пет, 20 Ноем 2020г. 16:49ч.
Протестната блокада, обявена за днес и утре на ГКПП в Силистра, бе отменена

Няма да има трийсетчасова блокада, обявена за днес и утре на Граничния контролно-пропускателен пункт / ГКПП / в Силистра като пореден протест срещу товарния трафик през града. Блокадата бе обявена по инициатива на местната фондация "Човек, природа и здраве". Вместо блокада днес и утре има по четиричасови протестни действия, стана ясно от заповед на кмета на Силистра, връчена преди протеста. За заповедта и за промените съобщи представителят на неформалната организация "Протест - Силистра" Свилен Димитров. Според него кметската заповед засега няма да бъде оспорвана.

Силистренци искат да се преустанови трафикът на тежкотоварни автомобили /ТИР/ и паркирането им по улици в града, преди да преминат през Граничния контролно-пропускателен пункт/ГКПП/. Става дума за улици, които са част от републиканската пътна мрежа и по които се стига до Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/. Тези улици могат да бъдат освободени, ако заработи българо-румънският фериботен комплекс между Силистра и гр. Кълъраш.

Има възможности до края на годината да бъде възобновена работата на комплекса, бе съобщено на състояла се през миналия месец в Силистра пресконференция по този въпрос с участието на румънски бизнесмени. Очакваше се датата за възобновяването на работата на фериботния комплекс да стане ясна след насроченото за края на миналия месец заседание на специализирана смесена българо-румънска комисия. Но официално и до днес няма съобщение.

Комплексът не работи от 2012 година.

mediapool.bg