Кламер БГ - Новини: Майка е обвиняема за убийството на двете си деца в Сандански

Майка е обвиняема за убийството на двете си деца в Сандански

България

|
Пет, 20 Ноем 2020г. 17:53ч.
Майка е обвиняема за убийството на двете си деца в Сандански

Жена на 32 години от Сандански е с повдигнати обвинения за убийството на двете й деца, съобщиха от прокуратурата. Разследващите твърдят, че престъплението е извършено в четвъртък. Сигналът е постъпил около 17.30 ч.

След пристигането им на адреса на ул. "Скопие" в града полицаите открили двете деца – на 3 и 5 години – и майка им. Веднага е започнал оглед, а жената била арестувана. Към момента са разпитани множество свидетели, извършено е и освидетелстване. Засега не се съобщава дали майката е имала психично заболяване. Тя е задържана за 72 часа, а прокуратурата ще иска постоянния й арест. По информация на Нова телевизия майката е направила самопризнания.

Според бТВ обвиняемата майка и съпруга, който е горски служител, са били в процес на развод. Заседание по делото е било насрочено за петък, т.е. ден преди престъплението. Освен това по-рано този месец жената е завела дело за домашно насилие срещу мъжа си. То е трябвало да се гледа след седмица – на 26 ноември. Съседи разказват, че често са чували скандали от жилището им

В петък в Сандански бе обявен ден траур заради смъртта на двете деца. Забранени бяха тържествата, а националните и общински знамена бяха спуснати наполовина.

"Имало е често раздели, след това събирания, опити семейството да живее нормално. Ако знехме, че ще се стигне до тук, вероятно институциите щяха да подходят още по-отговорно, но в крайна сметка отговорността е на родителите", заяви пред бТВ кметът на града Атанас Стоянов.

mediapool.bg