Кламер БГ - Новини: Цацаров видя политическо влияние в бавенето на екстрадицията на Цветан Василев

Цацаров видя политическо влияние в бавенето на екстрадицията на Цветан Василев

България

|
Четв, 20 Септ 2018г. 20:07ч.
Цацаров видя политическо влияние в бавенето на екстрадицията на Цветан Василев

Политическо влияние за забавянето на екстрадицията от Сърбия на бившия банкер, мажоритарен собственик и основен обвиняем за фалита на Корпоративна търговска банка Цветан Василев видя главният прокурор Сотир Цацаров. Според него по тази причина няма отговор от страна на сръбските власти на искането на България да ѝ бъде предаден пребиваващия от години в Белград Василев.

Към момента все още няма яснота на какъв етап е процедурата по екстрадицията му и кога ще има решение, въпреки че главният прокурор писа на сръбския си колега и сезира европейски структури, но без резултат.

"Подобен случай на екстрадиция не съм виждал. Това е в резултат не само на фактори, които са в сръбския наказателен закон. Това забавяне, което виждаме в момента, е необичайно, за който и да е случай на международната правна помощ. С риск да бъда укорен ще кажа следното - за мен то е резултат на съвсем друг тип влияние, различно от нормално, и то е политическо влияние", заяви Цацаров.

"При изключително коректните отношения със сръбската Прокуратура, мисля, че забавянето на случая "Цветан Василев“ е на моменти вън от техните правомощия и възможности“, коментира още той.

mediapool.bg