Кламер БГ - Новини: Адвокат е сред арестуваните за грабежа в Роженския манастир

Адвокат е сред арестуваните за грабежа в Роженския манастир

България

|
Пет, 21 Септ 2018г. 09:23ч.
Адвокат е сред арестуваните за грабежа в Роженския манастир

Адвокат от Благоевграската колегия е един от задържаните за грабежа в Роженския манастир, съобщи говорителят на районната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова пред Нова телевизия.

Разследващите подозират, че той е бил лидер на крадците и е организирал нападението. На този етап се знае, че крадците са търсили съкровище, което част от откупа, получен от Яне Сандански и Христо Чернопеев по аферата "Мис Стоун". Легендата е, че част от парите, вместо с тях да бъдат купени пушки, са били скрити в манастира.

В момента четирима души са в ареста, като в петък съдът ще решава дали ще останат за постоянно там.

Двама от задържаните са на 16 и 17 години, четвъртият е пълнолетен, като от години живее в Кипър, но от около месец е на гости в България. На един от обвиняемите е повдигнато и обвинение за държане на незаконно оръжие - газов пистолет, преработен в боен. Оръжието е открито при обиск в дома му.

Обвиненията са за кражба на мобилния телефон на един от свещениците и на 16 броя камери, които крадците са взели със себе си. Крадците първоначално не са знаели, че има камери, а са ги забелязали по време на обира. Това личи от записите, тъй като именно адвокатът си слага допълнително маска, съобщава news.bg.

mediapool.bg