Кламер БГ - Новини: Новият регионален министър: Искам Нанков да остане в екипа ми

Новият регионален министър: Искам Нанков да остане в екипа ми

България

|
Пет, 21 Септ 2018г. 08:53ч.
Новият регионален министър: Искам Нанков да остане в екипа ми

Новият регионален министър Петя Аврамова изрази надежда нейният предшественик Николай Нанков да остане в екипа й, за да помага със своите знания и опит. Нанков подаде оставка седмица след трагедията в Своге, но преди ден стана ясно, че се обсъжда вариант той да продължи да работи като заместник-министър.

"Хора със знание и опит, като Николай Нанков, трябва да бъдат включени в работата, така че за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме тази възможност да остане. Засега няма решение по този въпрос", каза Аврамова пред БНТ.

Министърката обясни, че подаването на оставка след катастрофата, довела до 17 жертви, е морален акт на съпричастност и не означава непременно вина на министрите.

Петя Аврамова каза, че ще продължи досегашната политика на регионалното министерство. Тя обясни, че има достатъчно експертиза, за да се справи с работата.

"Министерството е следващата стъпка, в която бих могла да вложа усилия и да бъда полезна. Изключително разчитам на екипа си, който е с много добра експертиза и много опит. Разбира се, предизвикателствата са големи и никак не са малко. Аз съм инженер, познавам бранша, а в същото време, като министър, ще изпълнявам политическата програма на правителството. Ще има приемственост в политиката на министерството, основното е да продължим политиката за нови магистрални и скоростни пътища, за нова републиканска и пътна мрежа. Освен това, през 2019 г. стартират инвестиционните проекти, по които ВиК операторите ще бъдат бенефициенти за първи път. Ще продължим и въвеждането на новата тол система", каза Аврамова.

Тя допълни, че ще засили инвеститорския контрол при изпълнението на всички инфраструктурни проекти, ще наложи контрол за работата на строителния контрол, както и към лицензираните фирми за строителен надзор.

Аврамова каза, че ще продължи интензивно със строителството на АМ "Хемус", която трябва да бъде завършена до 2024 г. “С голямо значение е и пътят Видин - Ботевград, изключително важен за Северозападна България“, допълни министърът.

mediapool.bg