Кламер БГ - Новини: Спецсъдът запорира имуществото на издирваните Арабаджиеви

Спецсъдът запорира имуществото на издирваните Арабаджиеви

България

|
Четв, 20 Септ 2018г. 21:37ч.
Спецсъдът запорира имуществото на издирваните Арабаджиеви

Спецсъдът е наложил запор над цялото имущество на издирваното семейство на Ветко и Маринела Арабаджиеви, съобщи в четвъртък зам.-главният прокурор и шеф на спецпрокуратурата Иван Гешев.

В момента по делото за данъчни престъпления и пране на пари срещу фамилията задържани за постоянно са синът им Вълчо Арабаджиев и счетоводителките Ромелия Кирилова и Елена Караянева.

Преди седмица адвокатът им Илиян Василев съобщи пред медиите, че Ветко и Маринела Арабаджиеви пътуват с кола към България, но придвижването им било възпрепятствано от натоварения заради гастербайтери трафик. Засега те продължават да са в неизвестност с издадени европейски заповеди за арест.

"Това, което те правят в момента, е да чакат да се изясни напълно ситуацията с какви доказателства разполага прокуратурата и тогава ще преценят какви действия да предприемат. Това е традиционна политика в такива дела. Виждате един гражданин, който е подсъдим и се укрива и прави същото от три години, това е нормална защита", коментира в четвъртък Иван Гешев, явно визирайки бившия банкер и собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев.

По думите на главния прокурор Сотир Цацаров държавното обвинение ще поиска от спецсъда налагане на запор на имуществото и на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков. Както е известно, той е обвиняем за данъчни престъпления, пране на пари и държане на акцизни стоки без бандерол заедно с брата на жена му Белун Хазърбасанов и Иван Димитров, син на кмета на Карнобат. Разследващите все още издирват сина на Стайков – Стайков.

mediapool.bg