Кламер БГ - Новини: Мъж ще бъде съден за склоняване към самоубийство чрез домашно насилие

Мъж ще бъде съден за склоняване към самоубийство чрез домашно насилие

България

|
Вт, 07 Ноем 2023г. 15:44ч.
Мъж ще бъде съден за склоняване към самоубийство чрез домашно насилие

Снимка: Pexels

Мъж от Видин ще бъде съден за това, че е довел жена си до опит за самоубийство чрез домашно насили, съобщи прокуратурата. 52-годишният е обвинен в нанасяне на телесна повреда и склоняване към самоубийство.

От прокуратурата съобщават, че пострадалата жена заживяла с обвиняемия миналата пролет, а няколко месеца по-късно сключили брак. Десетина дни след това обаче мъжът й нанесъл побой. Тя не подала жалба в полицията и не казала на никого. Последвал още един побой, за който не съобщила.

Вечерта на 11 ноември миналата година между двамата започнал скандал, който продължил до рано сутринта на следващия ден. Мъжът бил пиян и отново й нанесъл побой.

"Дори когато заспал пострадалата продължила да се опасява от физическо насилие спрямо нея, не виждала изход от ситуацията и не знаела как да се справи с нея. Съпругът й принудително ограничавал личния й живот, свобода и права – не допускал свободно и самостоятелно излизане от жилището и осъществявал постоянен контрол по телефон. Изплашена и травмирана от случилото се, жената погълнала медикаменти с цел отравяне, вследствие на което й прилошало", пише в съобщението на прокуратурата.

Жената била откарана в болница след като съпругът й я открил паднала. След този случай тя подала жалба срещу него.

Делото ще се гледа в районния съд във Видин.

mediapool.bg