Кламер БГ - Новини: БСП започна да се разграничава от изказванията на Ваня Григорова

БСП започна да се разграничава от изказванията на Ваня Григорова

България

|
Вт, 07 Ноем 2023г. 21:33ч.
БСП започна да се разграничава от изказванията на Ваня Григорова

БСП започна да се разграничава от кандидата си за кмет за София Ваня Григорова. Сн. БГНЕС

Само два дни след балотажа на местните избори БСП започна да се разграничава от

кандидат-кмета си за София Ваня Григорова. Зам.-председателят на партията Атанас Зафиров обяви, че изказванията ѝ от последните дни нямат нищо общо с позицията на БСП.

"Начинът, по който в последните два дни г-жа Григорова комуникира с част от избирателите, с част от обществото, по никакъв начин не бива да бъде обвързан с БСП. Тя говори от свое име и в качеството си на общинския съветник Ваня Григорова. Много ме притесни признанието ѝ, че няма представа кой е финансирал нейната кампания, която беше видимо добре финансирана. Това е доста притеснително. Какви са личните ѝ амбиции - този въпрос трябва да бъде поставен на нея. Няма как да има ляво обединение без БСП да бъде в центъра му", каза Зафиров пред БНТ в отговор на въпрос дали приема за Ваня Григорова определението "новото лице на лявото".

Късно в понеделник и по-рано днес пък Григорова обяви, че срещу нея имало "либерален ла*номет" и обясни, че през последните дни опоненти публикували неверни факти и фалшиви новини за нея.

"Не видях само публикации, които се занимават с бельото ми. Когато хвърляш ла*на, ти си ла*номет", каза по-рано във вторник пред бТВ Григорова.

Сегашното разграничаване на Зафиров, който е близък до лидера на БСП Корнелия Нинова, не е изненада. Още преди издигането на Григорова за кмет неофициално се говореше, че Нинова не приема добре идеята. Кандидатурата на бившата синдикалистка бе обявена първо от БСП-София, а ръководството на партията забави окончателното решение. По време на предизборната кампания тясното ръководство на партията обяви, че Кирил Добрев има общо с организирането на медийни участия на Григорова. Самият Добрев пък е един от противниците на Нинова вече от няколко години.

Във вторник Атанас Зафиров обяви, че без подкрепата на БСП Ваня Григорова нямало как да постигне такъв резултат в София. Тя стигна до балотаж, но загуби с под 5000 гласа от издигнатия от ПП-ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев.

mediapool.bg