Кламер БГ - Новини: Детското отделение на “Пирогов“ получи модерен апарат за диагностика на астма

Детското отделение на “Пирогов“ получи модерен апарат за диагностика на астма

България

|
Четв, 31 Окт 2019г. 15:29ч.
Детското отделение на “Пирогов“ получи модерен апарат за диагностика на астма

Педиатричното отделение на “Пирогов” получи модерен апарат за ранна диагностика на бронхиална астма още в предучилищна възраст. Новият апарат за диагностика ще допринесе за навременно стартиране и проследяване на лечението при деца с различни белодробни заболявания.

Изключително лесната употреба на апарата е важно предимство, особено за децата между 3 и 6 години. Тогава класическата спирометрия е много трудна за изпълнение, защото изисква разбиране и активно съдействие от малките пациенти.

Апаратът е дарение от веригата за детски стоки “Хиполенд“. Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов благодари и посочи, че дарението е позателно за това, че хората с големи сърца не са на изчезване. Това не е първото дарение на "Хиполенд" за детски клиники и винаги се ръководят от конкретните потребности на тези, които подпомогат. “Хиполенд“ помага на "Пирогов" за трети път в последната година. В края на 2018 г. са дарили друга апаратура, това лято служители на компанията са дари кръв за болницата, сега отново даряват апаратура.

mediapool.bg