Кламер БГ - Новини: Детски хирург с приз “Столичен лекар на годината“

Детски хирург с приз “Столичен лекар на годината“

България

|
Пет, 12 Окт 2018г. 12:49ч.
Детски хирург с приз “Столичен лекар на годината“

Единайсет медици бяха отличени в девет категории на първите годишни награди на Столичната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) “Лекар на годината 2018”. Церемонията се състоя в Централния Военен Клуб в четвъртък вечерта.

Призът “Лекар на годината 2018“ получи д-р Цвятко Георгиев, който завежда Отделението по хирургия на новороденото и вродените малформации в “Пирогов“.

Двама медици бяха отличени в категорията “Млад лекар“ - д-р Димитър Пенчев от ВМА и д-р Асен Цеков от “Токуда”.

В категорията “Доайен“ отличие получи хематологът проф. Тошко Лисичков.

За “Активен принос и иновации за развитието на специалността“ беше отличен урологът проф. Илия Салтиров от ВМА. Доц. Маргарита Кътева от отделението по хирургия на ръката и реконструктивна хирургия в “Софиямед“ взе приза за “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники”.

Директорът на Александровска болница доц. Костадин Ангелов получи приз в категорията “Мениджмънт медицински дейности“, а призът “Мениджмънт управление на финансовите ресурси“ беше присъден на проф. Цветомир Димитров –директор на Първа МБАЛ.

За “Принос за развитие и утвръждаване авторитета на съсловната организация“ бе отличен д-р Стоян Борисов.

За “Дългогодишна дейност в областта на медицината“ бе отличен гръдният хирург проф. Данаил Петров.

Връчен бе и приз “Активен принос за работата на общинското здравеопазване” на д-р Веселин Милев от Столична община.

Четири медии бяха отличени за “Принос в утвърждаване на авторитета на лекарското съсловие” – в-к “24 часа” за кампанията “Лекарите, на които вярваме”, Дарик радио за камапанията “Bost doctors”, Канал 3, Нова телевизия за филмовата продукция “Откраднат живот”.

Председателят на Столичната лекарска колегия д-р Асен Меджидиев съобщи, че организацията основава специален Фонд за помощ на младите лекари. През него ще се финансират специализации. “Това решение бе взето съвместно с директорите на всички болници в София, които с радост подкрепиха инициатива“, съобщи той.

Отличените на церемонията млади лекари получиха като награда към приза възможност да финансират по една тяхна специализация.

mediapool.bg