Кламер БГ - Новини: Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

България

|
Пон, 07 Ян 2019г. 18:36ч.
Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Синът на бизнесмена Ветко Арабаджиев Вълчо остава за постоянно в ареста. Това реши днес специализираният съд. Младият Арабаджиев е с обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Заедно с него са арестувани две счетоводителки, работили в семейните компании.

Днес адвокатите му поискаха 21-годишният Арабаджиев да бъде прегледан от лекари. Защитниците твърдят, че здравето му се е влошило от престоя в следствения арест.

Съдия Антон Урумов обаче отхвърли това искане. Според него има обосновано предположение, че Арабаджиев е извършил престъпленията, в които е обвинен, и затова трябва да остане в ареста. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Арабаджиев бе арестуван през лятото след акция на МВР и прокуратурата в софийския хотел "Маринела" и пловдивския "Марица", собственост на семейството му. При обиските бяха открити над 10 млн. лв. Според разследващите той е внесъл в банки над 2 млн. евро с неясен произход.

След акцията в хотелите за издирване бяха обявени и родителите на Вълчо – Ветко и Маринела Арабаджиеви. И до днес те се издирват неуспешно и чрез Интерпол.

mediapool.bg