Кламер БГ - Новини: Премиерът разпоредил на полицията да не предприема нищо срещу блокадите в София

Премиерът разпоредил на полицията да не предприема нищо срещу блокадите в София

България

|
Нед, 09 Авг 2020г. 20:37ч.
Премиерът разпоредил на полицията да не предприема нищо срещу блокадите в София

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на полицията да не се провеждат акции срещу палатковите лагери и протестиращите. Нито по тъмно, нито по светло. Това съобщиха бТВ и Дневник.бг, като се возоваха на свои източници в Министерския съвет.

По-рано в неделя Борисов публикува във Фейсбук снимка, на която е с внучетата си, придружена с кратък текст, който може да се възприеме като заявка за предстоящо важно решение.

"Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения", пише премиерът.

Преди няколко дни по време на проведената в София тех парк национална конференция на ГЕРБ Борисов изрази готовност да се оттегли, но правителството да остане до края на мандата през пролетта на 2021 г. Той каза, че ще обсъди такъв вариант с коалиционните партньори от "Обединени патриоти", но в същото време декларира, че партията му ГЕРБ не се притеснява от служебен кабинет, какъвто би се наложил при оставка на сегашното управление и предсрочни избори.

На следващия ден обаче, след заседание на Коалиционния съвет на управляващите, лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че правителството няма да подава оставка и ще довърши мандата си, а Бойко Борисов остава премиер.

mediapool.bg