Кламер БГ - Новини: Бойко Борисов поема управлението на ГЕРБ в София

Бойко Борисов поема управлението на ГЕРБ в София

България

|
Пон, 11 Дек 2023г. 15:23ч.
Бойко Борисов поема управлението на ГЕРБ в София

Бойко Борисов поема управлението на ГЕРБ в София

Председатлет на ГЕРБ Бойко Борисов поема лично ръководството на партията в София. Новината беше съобщена в понеделник на среща с районните координатори, общинските съветници и народните представители от София. На срещата беше представен и новият екип на партията в София, като около 80% от ръководството на ГЕРБ-София е променено, твърдят от формацията.

Бойко Борисов залага предимно на представители на младежката структура на партията. На тях е поверено ръководството на районните структури в столицата. В списъка с имена се виждат и неуспели кандидати за районни кметове, както и действащи общински съветници.

Освен като районни ръководители, младежите ще се включват в работата на местните структури и като организационни секретари и като членове на районните ръководства, съобщават от партията.

Даниела Райчева, която беше кмет на район "Нови Искър", ще подпомага Бойко Борисов при организационните и структурните въпроси на столичните райони. До момента областен координатор на ГЕРБ в София беше вече бившият дългогодишен районен кмет на "Сердика" Тодор Кръстев. Сега името му не се забелязва сред ръководните органи на партията в столицата.

Бившият кмет на район "Нови Искър" Даниела Райчева, административният секретар на ГЕРБ ЦВетомир Паунов, лидерът Бойко Борисов и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова (от ляво на дясно) по време на събирането на ръководството на ГЕРБ-София. Сн. ГЕРБ

От местното ръководство на ГЕРБ отпадат и още няколко бивши районни кметове, както и новият стар кмет на Банкя Рангел Марков. Заменени са и някои от бившите общински съветници на партията н София като Анатоли Илиев. Проверка показва, че с ново ръководство са 15 от 24-те районни структури на ГЕРБ в столицата. Някои от досегашите партийни функционери само сменят районите, но не и позицията в структурата.

Неофициално се говори, че до момента на практика структурите на ГЕРБ в София са били кухи организации, а решенията и до момента са се взимали основно от централата на формацията.

Антон Хекимян и Тома Биков по време на сбирката на софийската организация на ГЕРБ. Сн. ГЕРБ

Промените идват на фона кризата в Столичния общински съвет (СОС), който направи четири неуспешни опита да избере председател и да започне работа. ГЕРБ са втора политическа сила в СОС, след като 18 години управляваха столицата, но загубиха местните избори в края на октомври. До момента общинските съветвици от формацията на Бойко Борисов се обявяваха за опозиция и отказваха разговори със спечелилите изборите "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София". След четвъртия неуспешен опит за избор на председател на СОС обаче те дадоха да се разбере, че са склонни да променят позицията си.

Ето и районните ръководители на ГЕРБ в София:

район "Витоша" – Александър Иванов

район "Изгрев" – Димитър Вучев

район "Красно село" – Мартин Милев

район "Лозенец" – Георги Георгиев

район "Младост" – Юлиян Пейчев

район "Панчарево" – Ваня Тагарева

район "Студентски" – Атанас Бояджиев

район "Триадица" – Николай Алгафари

район "Възраждане" – Станислав Петрунов

район "Искър" – Лорита Радева

район "Кремиковци" – Ивелина Джартова

район "Оборище" – Маргарита Александрова

район "Подуяне" – Милена Янкулова

район "Сердика" – Драгомир Младенов

район "Слатина" – Наталия Стоянова

район "Средец" – Георги Владов

район "Банкя" – Румен Александров

район "Връбница" – Младен Младенов

район "Илинден" – Иван Божилов

район "Красна поляна" – Диян Иванов

район "Люлин" – Стефан Арсов

район "Надежда" – Димитър Димов

район "Нови Искър" – Светослав Тодоров

район "Овча купел" – Йордан Тодоров

mediapool.bg