Кламер БГ - Новини: Бензиностанции спират достъпа до тоалетните си

Бензиностанции спират достъпа до тоалетните си

България

|
Вт, 17 Март 2020г. 13:41ч.
Бензиностанции спират достъпа до тоалетните си

Бензиностанции ще намалят персонала си до минимум и ще ограничат свободния достъп до тоалетните си, защото там се струпвали много хора, особено след като заведенията по пътищата са затворени заради мерките срещу разпространението на коронавируса, и така се създава огромна опасност от пренасяне на заразата. Това стана ясно то съобщение на Българската петролна и газова асоциация .

В него се посочва, че в търговските обекти се извършва дезинфекция на помещенията и социална дистанция.

Вече в бензиностанциите е преустановена продажбата на непакетирани храни и са премахнати седящите места в зоните за хранене.

"Като последваща мярка свободният достъп до тоалетните на бензиностанциите ще бъде прекратен по преценка на всеки от операторите. Това се налага, тъй като пред и в тоалетните се струпват множество хора, особено след затварянето на кафенетата и ресторантите по магистралите и основните пътища в страната. Наличният персонал на бензиностанциите не може да ограничи достъпа на хората.

Създава се огромна опасност от пренасяне на заразата. Единственият превантивен способ е да се спре свободният достъп до тези помещения", пише в прессъобщението.

mediapool.bg