Кламер БГ - Новини: Арестувани са 21 заподозрени за участие в педофилска мрежа

Арестувани са 21 заподозрени за участие в педофилска мрежа

България

|
Вт, 15 Март 2022г. 11:14ч.
Арестувани са 21 заподозрени за участие в педофилска мрежа

Арестувани са 21 заподозрени за участие в педофилска мрежа

21 души са арестувани по подозрение за участие в педофилска мрежа, съобщи прокуратурата. Те са задържани при акция на МВР в понеделник. Все още се издирват трима души. За един от заподозрените има данни, че е напуснал страната.

Производството се базира на стари разследвания на т.нар. ловци на педофили. Това са група младежи, които нашумяха преди няколко месеца. От края на 2020 г. те пускат обяви в различни сайтове за запознанства, представяйки се за непълнолетни момчета и момичета. Младежите си уреждат срещи предимно с възрастни мъже. След това, вместо очакваното непълнолетно момиче, на мястото се появяват няколко момчета, които снимат мъжа и после пускат записа в социалните мрежи.

Сред най-известните "ловци на педофили" е Ален Симеонов. В края на миналата година младежът бе арестуван за кратко. Причината бе жалба за средна телесна повреда срещу него от 52-годишен мъж. Симеонов твърди, че това е един от героите в разследванията за педофили. Мъжът твърдеше, че му е бил нанесен побой и са му били счупени четири ребра. След няколко часа в ареста Симеонов бе освободен.

Всички арестувани в понеделник са обвинени, че са събирали информация за непълнолетни с цел блудство, полов акт, проституция или порнография, съобщиха от прокуратурата. Разследващите ще настояват за постоянното им задържане.

"Най-възрастният е на 76 години, най-младият е на 22 години. Общо взето са на възраст между 50 и 60 години. Петима от тях са осъждани. Предходните осъждания са включително за блудство, държане на оръжие, транспортно произшествие и повреждане на чужди вещи", обясни районният прокурор на София Невена Зартова.

mediapool.bg