Кламер БГ - Новини: Херо Мустафа се срещна с правосъдния министър Янаки Сотилов

Херо Мустафа се срещна с правосъдния министър Янаки Сотилов

България

|
Пет, 21 Май 2021г. 14:12ч.
Херо Мустафа се срещна с правосъдния министър Янаки Сотилов

Херо Мустафа се срещна с правосъдния министър Янаки Сотилов

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов се срещна в петък с американският посланик Херо Мустафа, съобщи пресцентърът на министерството. Двамата са обсъдили дебата за бъдещето на специализираните съдилища и прокуратури, както приоритетите на служебния министър.

Янаки Столов е подчертал нужда от добро обслужване на гражданите и фирмите в Агенцията по вписванията, както и придобиване на българско гражданство. Двамата са говорили за реформирането на системата на затворите и взаимодействието на изпълнителната власт с Висшия съдебен съвет.

Херо Мустафа е подчертала важността на върховенството на закона като важно условие за съществуване на демокрация. Тя е изразила готовността на САЩ да окажат на България необходимото съдействие в тази сфера, както и за организиране на обучения в областта на правосъдието и прилагането на правото.

Преди ден Херо Мустафа се срещна с министрите на финансите и здравеопазването Асен Василев и Стойчо Кацаров. Преди това американският посланик срещна и с премиера Стефан Янев, който след това прие и руския посланик Елена Митрофанова.

mediapool.bg