Кламер БГ - Новини: Лечков: Михайлов хвърли оставка след натиск от Бойко Борисов

Лечков: Михайлов хвърли оставка след натиск от Бойко Борисов

Спорт

|
Четв, 06 Май 2021г. 19:52ч.
Лечков: Михайлов хвърли оставка след натиск от Бойко Борисов

Борислав Михайлов е подал оставка от поста президент на Българския футболен съюз (БФС) под натиск на премиера Бойко Борисов. Това обяви легендарният футболист и бивш вицепрезидент на БФС Йордан Лечков.

Това признание идва ден след като Агнцята по вписванията отказа да върне Михайлов на поста, а ФИФА и УЕФА попитаха на какво правно основание се иска възстановяването му на поста.

Борислав Михайлов подаде оставка през октомври 2019 г. и винаги е твърдял, че няма политически натиск. Това стана след расистки скандал на мача България - Англия, който националите ни загубиха с 6:0 в София. Тогава оставка подаде целият Изпълком на БФС заедно със старши треньора Красимир Балъков. След колективната остаавка Лечков имаше претенции към колегите си от Изпълкома и нарече новият орган нелегитимен. Води и дела срещу него, но ги загуби в съда.

Преди дни Борислав Михайлов оттегли оставката си с аргумента, че е "отговорен човек"

и има подкрепата на 350 клуба. Това стана след като Димитър Бербатов се кандидатира за поста президент на БФС на насрочения за 25 юни Извънреден конгрес.

"Оставката на Михайлов беше неправилно подадена под политически натиск. Аз не съм се подписал под протокола.Това беше вмешателство в една независима организация. Има си ред, но имаше натиск от премиера. Боби подаде оставката, за да не станат страшни неща, можеше да бъдем извадени от всички състезания, имаше индикации за нещо подобно“, каза Йордан Лечков пред бТВ.

Според него провеждането на извънреден конгрес за избор на ново ръководство на БФС, който така и не се състоя заради пандемията от коронавирус е щял да бъде нелегитимен.

"Нищо лошо няма да кажа за Бербатов, пожелавам им успех, млади хора са. Искам само да питам, "В коя църква се прекръстиха? При кого ходиха за подкрепа? Какъв административен опит имат?" – така Лечков коментира кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС.

"От първия ден си повтарям, че БФС има само един президент, който се казва Борислав Михайлов. Всичко останало са врели-некипели", каза в заключение Лечков. Той твърди, че на 25 юни няма да има езвърдене конгрес на БФС, а ще се проведе редовен догодина.

mediapool.bg