Кламер БГ - Новини: "Ман Юнайтед" загуби 200 млн. паунда заради бойкота на феновете

"Ман Юнайтед" загуби 200 млн. паунда заради бойкота на феновете

Спорт

|
Нед, 09 Май 2021г. 16:11ч.
"Ман Юнайтед" загуби 200 млн. паунда заради бойкота на феновете

Бурните протести на феновете на британския футболен гранд "Манчестер Юнайтед" срещу собствениците от семейство Глейзър донесоха на клуба пропусната печалба в размер на 200 млн. паунда, съобщава в. "Гардиън". След неуспешния опит за формиране на Европейска Суперлига феновете на "червените дяволи" подновиха своите протести срещу американските бизнесмени, започнали още при купуването на клуба от тяхна страна през 2005 година.

Миналата неделя хиляди привърженици на тима се събраха около "Олд Трафорд", а някои от тях дори нахлуха на стадиона, което доведе от отлагане на голямото дерби с "Ливърпул". Впоследствие недоволните от управлението на клуба фенове започнаха кампания за бойкот на продуктите на всички спонсори и партньори на "Ман Юнайтед".

Именно това е притеснило британската компания "Дъ Хът Груп", която е била съвсем близо до десетгодишна сделка с клуба на стойност 200 млн. паунда. Един от продуктите на фирмата - Myprotein, е трябвало да бъде рекламиран на тренировъчните екипи на Юнайтед в следващите десет години срещу 20 млн. на година. Ръководството на компанията обаче се е притеснило от заплахите на феновете за бойкот и в петък е съобщило на един от директорите на "Манчестер Юнайтед" Ричард Арнолд, че сделката пропада.

Договорът на "червените дяволи" с настоящия партньор за тренировъчните екипи AON изтича на 30 юни, което означава, че сега ръководството на Юнайтед разполага с много малко време, за да намери нов спонсор.

Към момента "Дъ Хът Груп" и "Манчестер Юнайтед" отказват официален коментар.

mediapool.bg