Кламер БГ - Новини: Пускат 20 000 футболни фенове на стадиона за финала на Купата на България

Пускат 20 000 футболни фенове на стадиона за финала на Купата на България

Спорт

|
Вт, 18 Май 2021г. 12:53ч.
Пускат 20 000 футболни фенове на стадиона за финала на Купата на България

С разрешение от здравния министър 50% от капацитета на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде отворен за фенове на финала за Купата на България в сряда. Така на мача между ЦСКА и "Арда" ще бъдат допуснати около 20 000 привърженици на двата тима. Това стана ясно във вторник след среща на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров с представители на ЦСКА.

Преди три дни футболният клуб ЦСКА призова здравните власти да допуснат по-голям брой публика от разрешеното за финала за Купата на България. Според действащите противоепидемични ограничения на стадиона можеха да присъстват 4000 зрители, разпределени по 1000 на сектор и по равно между двата тима. Така щяха да бъдат допуснати 2000 привърженици на ЦСКА, което предизвика недоволство сред феновете.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментира, че 4000 запалянковци е много малка бройка на фона на капацитета на Националния стадион от малко над 40 000 души.

В крайна сметка искането на клуба беше уважено от новия здравен министър.

"Удовлетворени сме, благодаря на служебния министър на здравеопазването за този жест. Надявам се, че няма да разочароваме това доверие. Радвам се за хората, които ще посетят тази среща, има много сериозен интерес от страна на нашите фенове", заяви изпълнителният директор на клуба Пламен Марков.

Професионалната лига, която организира финала в сряда се очаква да пусне в продажба още билети, тъй като първоначално бяха продадени само 4000 билета.

mediapool.bg