Кламер БГ - Новини: Прокуратурата проверява твърдения за връзки между жената на Гешев и Летище "София"

Прокуратурата проверява твърдения за връзки между жената на Гешев и Летище "София"

България

|
Вт, 25 Юли 2023г. 14:56ч.
Прокуратурата проверява твърдения за връзки между жената на Гешев и Летище "София"

снимка БГНЕС

Софийската градска прокуратура започна във вторник проверка на Летище "София" след анонимна публикация в сайт, в която се твърди, че има нарушения при сключването на договори от компанията, докато тя е била под контрола на държавата.

Преди ден сайтът Narod.bg излезе с публикация, в която се твърди, че жената на бившия главен прокурор Иван Гешев - Детелина Ханчева, стои зад фирми, които са сключвали големи договори с летището.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на първоначалната проверка на антикорупционната комисия.

"Обект на проверката ще бъде дейността по сключване на договори за правни и счетоводни услуги между Летище "София" ЕАД и други дружества и разходването на публични средства по тези договори", се казва в съобщението на прокуратурата.

В публикацията се твърди, че смяната на ръководството на прокуратурата "може би ще позволи да бъдат осветлени връзките между бившия директор на Летище "София" ЕАД Пламен Станчев и Детелина Ханчева, съпруга на бившия главен прокурор Иван Гешев".

В публикацията се твърди, че са сключвани "договори за правни и счетоводни услуги с външни фирми за огромни суми".

Narod.bg твърди, че информацията е по сигнал от очевидец на въпросните договори, но в статията няма никаква конкретна информация, нито е подписана от автор на сайта.

Бившият главен прокурор Иван Гешев, който често коментира различни въпроси в социални мрежи, все още не коментирал това съобщение на държавното обвинение.

mediapool.bg