Кламер БГ - Новини: Дерзайте, "родолюбци"!

Дерзайте, "родолюбци"!

България

|
Вт, 25 Юли 2023г. 17:55ч.
Дерзайте, "родолюбци"!

Сн. Getty Images

Освен че в умовете и сърцата им на първо място е путинова Русия, а някъде по-назад (вероятно след путиновия васал Беларус) стои България, най-гласовитите български "родолюбци" имат и други отличителни характеристики. Така например, те не искат да разширяват базата на привържениците си и да обединяват българите. Ако искаха, щяха да се опитат да водят някакъв разговор с всички останали – да чуят техните аргументи, да пробват да ги убедят в своите, въобще, да протича поне някаква комуникация. Тази самодостатъчна и самооблащаваща се група "родолюбци" обаче избягва това. Предпочита да крещи, да обижда, плаши, блъска и да създава какофония, в която да потъне всеки по-разумен глас. Това е най-подходящата среда да разпръскват изфабрикуваните си по кремълски шаблон опорки, манипулации и лъжи.

Друг отличителен белег на тази "родолюбива" група е мошеничеството, особено в интернет. Бивша съратничка на вожда на "родолюбците", чиято партия пантентова името "Копейкин", заяви още преди година, че той командва армия от тролове.

Те или техни "колеги" преди ден решиха да тролят анкетата на Mediapool.bg, в която бяхме задали въпроса какво мислят хората за смяна на датата на националния празник от 3 март на 24 май, дали да се обсъдят и други опции – като Съединението или Денят на независимостта, както и дали най-правилният подход е една такава промяна да залегне в Конституцията.

Очевидно привържениците на 3 март не са могли да измислят друг начин да надделеят, освен с поръчкови методи и платени тролове, които да атакуват анкетата на Mediapool. Така за около половин час гласувалите се увеличиха експоненциално от около 100 на около 4500 и всички те, разбира се, с "правилния" отговор.

Любопитно е по какъв начин авторите на тази "операция" са отчели нейната ефективност, след като на всички (или поне на повечето хора) е ясно кой и как я е реализирал, с какви цели и с какви средства.

Единственият ограничен ефект от акцията беше деактивирането на анкетата, тъй като от нея вече нямаше смисъл. Отговорите не отразяваха реални мнения, а манипулиран вот. На тази база не може да се води нито спор, нито разговор. С две думи, родолюбците на Путин в България отново показаха защо са създадени и къде им е силата – да мамят, да манипулират и да торпилират публичния разговор.

mediapool.bg