Кламер БГ - Новини: Правителството приключи с назначенията на областните управители

Правителството приключи с назначенията на областните управители

България

|
Ср, 02 Авг 2023г. 16:27ч.
Правителството приключи с назначенията на областните управители

Всички областни управители вече са сменени Сн.БГНЕС

Правителството на акад. Николай Денков приключи с назначенията на 28-те областни управители. Днес бяха назначени последните двама - на областите Стара Загора и Сливен, съобщи правителствената информационна служба.

Досегашните областни управители на двете области са освободени от длъжност. Те заемаха длъжностите по времето на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев, като и двамата са членове на БСП. Няма публична информация новите назначения от коя партийна квота са.

Ива Радева поема област Стара Загора

Новият областен управител на Стара Загора е Ива Радева.

Тя сменя на поста Иван Чолаков, който заемаше поста по време служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев. Чолаков е бивш шеф на областната дирекция на МВР в града на липите и беше общински съветник от БСП мандат 2019 - 2023 г.

Новият областен управител Ива Радева е заемала е ръководни позиции в банковия и застрахователния сектор. Завършила е магистратура "Икономика на търговията" в Икономическия университет във Варна, се казва в правителственото съобщение.

Още по темата:

Всички до един: Безпрецедентни оставки на областните управители

Маринчо Христов застава начело на област Сливен

Новият областен управител на Сливен е Маринчо Христов.

Той поема поста от Минчо Афузов, който първи - още на 8 юни, подаде оставка и обяви, че ще се кандидатира за кмет на Сливен на предстоящите местни избори в края на октомври.

Минчо Афузов беше областен управител по време на служебните правителства на Гълъб Донев и Стефан Янев. Бил е и общински съветник от БСП в периода 2015 - 2017 г.

Новият областен управител Маринчо Христов досега е работил в частния сектор в сферите на производството на храни, търговията и услугите. Завършил е магистратура "инженер-агроном" в Аграрния университет в Пловдив, се казва в правителственото съобщение.

mediapool.bg