Кламер БГ - Новини: Делото за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е внесено в съда

Делото за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е внесено в съда

България

|
Ср, 02 Авг 2023г. 17:21ч.
Делото за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е внесено в съда

Румен Тонев, който е обвиняем за убийството на Иван Владимиров

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда делото срещу Румен Тонев, който е обвиняем за убийството на психолога Иван Владимиров – Нав. Прокуратурата публикува в сряда историята на убийството, съгласно събраните доказателства от разследването.

Бившият полицай Румен Тонев е живеел заедно със своята майка в апартамент в жилищна сграда в гр. София на ул. "Черковна". В апартамент над тях са живеели Иван Владимиров и неговата майка. Владимиров и Тонев били в лоши отношения.

"Между тях имало чести противоречия, главно породени от претендирани от обвиняемия нарушения на тишината през следобедните часове и нощем", се казва в обвинителният акт.

На 8 февруари около 22:30 часа вечерта Владимиров позвънил на вратата на Тонев. Поводът бил зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път. Владимиров подозирал, че отговорен за зацапването е съседа му.

Двамата провели кратък разговор, който прераснал в словесен конфликт, в хода на който обвиняемият Тонев решил да застреля съседа си, пише в обвинителния акт. Той взел от дома си законно притежаван пистолет "Байкал", насочил го към главата на Владимиров и го застрелял.

След това обвиняемият издърпал тялото на мъртвия си съсед към една от входните врати на жилищната сграда, която водела към вътрешния двор и там го оставил. След това се прибрал в дома си, но без да почисти следите от кръв, които тръгвали от входната му врата към мястото, където оставил тялото.

Шумът от изстрела е бил чут от съседите, които наизлезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред апартамента на обвиняемия и продължили към входната врата, водеща към вътрешния двор, където открили тялото на Владимиров.

От февруари досега Румен Тонев се намира в ареста в очакване на съдебния процес.

mediapool.bg