Кламер БГ - Новини: За денонощие: 7.6% са положителните проби за Covid у нас

За денонощие: 7.6% са положителните проби за Covid у нас

Коронавирус

|
Нед, 19 Септ 2021г. 14:40ч.
За денонощие: 7.6% са положителните проби за Covid у нас

За денонощие: 7.6% са положителните проби за Covid у нас

Новите случаи на Covid-19 в България са 951, но процентът на положителните проби остава непроменен. Положителни са 7.6 процента от направените 12 448 теста през последното денонощие, по данни на Единния информационен портал.

Активните случаи са 39 388, като за последното денонощие са излекувани 513 души.

Общият брой на хоспитализираните вече надхвърли 4700, като 396 от тях са настанени в отделения за интензивно лечение.

30 души са починали през изминалата събота.

За последното денонощие в страната са направени 3043 дози ваксини.

Най-много нови случаи на коронавирусна инфекция са отчетени в област Бургас - 197. Следват София - 184, Варна - 93 и Пловдив - 75.

Лекарският съюз призова българите да се ваксинират

Приключилият снощи отчетно-изборен Събор на Българския лекарски съюз прие декларация, в която призовава обществото да се ваксинира срещу Covid-19, а контролните държавни органи да предприемат мерки за предотвратяване на незаконното издаване и ползването на фалшиви сертификати за ваксинация.

Избраният за втори пореден 3-годишен мандат като председател на БЛС д-р Иван Маджаров заяви за тенденцията България да е последна по темп на ваксинация: "Това е нещо много опасно, което би поставило държавата в карантина спрямо останалите европейски държави, ако продължим по същия начин".

Кандидатурата на д-р Маджаров беше издигната от Столичната лекарска колегия и районните лекарски колегии в Пловдив и Стара Загора. Други предложения за председател на Управителния съвет нямаше.

mediapool.bg