Кламер БГ - Новини: В София се проведе протест срещу ваксините и Covid -ограниченията

В София се проведе протест срещу ваксините и Covid -ограниченията

Коронавирус

|
Нед, 19 Септ 2021г. 19:51ч.
В София се проведе протест срещу ваксините и Covid -ограниченията

Снимка БГНЕС

Десетки хора протестираха в София срещу анти-Covid ваксините и ограничителните мерки. Както е известно, към момента България е страната с най-нисък дял ваксинирани в ЕС, а ограниченията да доста хлабави и много често не се спазват.

Протестът се проведе под наслов "Световен марш за свобода". Събралите се твърдят, че с новите мерки, маските и тестването на деца в училищата и принуждаването на учители да се ваксинират, се отнемат права и се потъпква конституцията.

"Ако някой има желание, нека си постави ваксина, но да не бъде задължаван от институциите под една или друга форма", призоваха те в парковото пространство на НДК. Според протестиращите съвсем скоро ще се стигне до реално разделение на ваксинирани и неваксинирани граждани в обществото, а ограниченията за хората, които не са си поставили нито една игла, е дискриминация, предаде БГНЕС.

Ваксините срещу Covid-19 все още са в експериментална фаза, което прави ваксинираните участници в съмнителен научен експеримент, настояват още протестиращи.

Те се обявиха и срещу използването на дезинфекциращи препарати на хлорна основа в българските училища. Това е химическа война срещу нашите деца, смятат още хората на площада, настоявайки за почистване в класните стаи да бъде използван единствено спирт.

Протестиращите призова здравните власти да преосмисля някои от ограничителните мерки, чийто режим да бъде облекчен драстично.

mediapool.bg