Кламер БГ - Новини: Собственици на заведения се оплакват от полицейски тормоз в Благоевград

Собственици на заведения се оплакват от полицейски тормоз в Благоевград

Коронавирус

|
Пон, 20 Септ 2021г. 08:48ч.
Собственици на заведения се оплакват от полицейски тормоз в Благоевград

Сн. БГНЕС

Членове на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) се оплакват от полицейски тормоз срещу клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград в събота вечер, съобщи БНТ.

От полицията в Благоевград заявиха, че има задържано лице във видимо нетрезво състояние за проявена агресия и неподчинение на полицейско разпореждане. По-късно той е написал писмено изявление, в което е изразил съжаление за поведението си.

Въпреки това от Асоциацията на заведенията в България настояват за дисциплинарни мерки от страна на ръководството на МВР.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България обявиха “гражданско неподчинение“ срещу “неефективните и дискриминационни марки за борба с Covid-19“.

”Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем!”, заявиха собствениците на заведения.

"При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд - НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре", споделя колегата, изпратил ни клипа, който към момента предпочита да остане в анонимност“.

mediapool.bg