Кламер БГ - Новини: Времето през ноември - топло, с температури на места до 25 градуса

Времето през ноември - топло, с температури на места до 25 градуса

България

|
Пон, 01 Ноем 2021г. 15:06ч.
Времето през ноември - топло, с температури на места до 25 градуса

Времето през ноември - топло, с температури на места до 25 градуса

Времето през ноември в България ще бъде топло с температури по-високи от обичайните за периода. Това каза Анастасия Кирилова, синоптик от Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ) пред радио "Фокус".

За вторник НИМХ предупреди за силен вятър в шест области на северна България. За областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище е в сила жълт код.

В близките до Стара планина райони от областта ще се усили южният вятър, който ще се прояви като фьон, с пориви между 20 - 24 метра в секунда, предупреждават синоптиците.

През ноември максималните температури през повечето дни от месеца ще са около и над 15 градуса, а минималните - между 6 и 11.

През първите десет дни от месеца температурите ще са между 19 и 24 градуса, като на места може да достигнат до 25 - 26 градуса.

През първата половина от второто десетдневие ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще има превалявания.

Третото десетдневие се очаква да бъде с повече динамика в атмосферата, с променливо време и с валежи. Температурите в страната ще бъдат близки до средните за този период. Тогава се очаква минималните температури да достигат от минус 5 до 0 градуса.

mediapool.bg