Кламер БГ - Новини: БСП одобри 138 кандидат-кметове и общински листи

БСП одобри 138 кандидат-кметове и общински листи

България

|
Нед, 10 Септ 2023г. 16:23ч.
БСП одобри 138 кандидат-кметове и общински листи

Идната събота на

Националният съвет на Българската социалистическа партия одобри 138 кандидати за общински кметове и листи за общински съветници, съобщиха от пресцентъра на партията в неделя. Следващата събота ще бъдат утвърдени и останалите кандидати за кметове и общински съветници.

От левицата заявяват, че местните избори на 29 октомври са отдавна чакана възможност за кардинална промяна в управлението на държавата и "окончателно пресичане на корените на отровната система, която обезсилва България". Според социалистите надеждата този път ще "тръгне отдолу".

Ръководният орган на социалистите също така е приел платформа за предсрочни парламентарни избори. В нея е записано, че "в годините на управление на ГЕРБ беше изграден модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклоняване на обществен ресурс от българския и от европейския бюджет в огромни размери".

Според партията този модел е намерил своята опора в местната власт и е пуснал корени в нея чрез управляваните от ГЕРБ общини. "Всички опити моделът да бъде разграден на централно равнище се сблъскваха с умело окопаните в местната власт негови метастази", заявяват от БСП.

Тя ще регистрира документите си за участие в предстоящите местни избори в ЦИК на 11 септември (понеделник) от 11:00 часа, съобщиха още от пресцентъра на партията.

mediapool.bg