Кламер БГ - Новини: ВМРО номинира за кандидат-кмет на София Карлос Контрера

ВМРО номинира за кандидат-кмет на София Карлос Контрера

България

|
Нед, 10 Септ 2023г. 17:26ч.
ВМРО номинира за кандидат-кмет на София Карлос Контрера

Карлос Контрера се впуска в битката за

Сегашният столичен общински съветник Карлос Контрера е бил номиниран от ръководения от него Областен комитет на ВМРО-София за кандидат-кмет на партията в София и за водач на листата с кандидати за общински съветници в София.

Формацията обяви, че ще се яви самостоятелно на местния вот в София, но посочва, че води „разговори за подкрепа от патриотични и консервативни организации“.

Контрера в момента кара втори мандат в Столичния общински съвет и допреди по-малко от два месеца беше председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност.

В края на юли обаче той подаде оставка от този пост, обяснявайки оттеглянето си с натрупало се напрежение между ВМРО и ГЕРБ, които от години на практика управляват заедно София.

Гласовете на съветниците от ръководената от Контрера група "Патриоти за София" на практика осигуряваше мнозинство за прокарване на решенията на ГЕРБ през общинския съвет, тъй като партията на Бойко Борисов няма абсолютно мнозинство в местния парламент.

Контрера е юрист по образование със специализация в областта на административното право, припомнят от областния комитет.

mediapool.bg