Кламер БГ - Новини: Пътна блокада от близки и приятели на убития Димитър от Цалапица

Пътна блокада от близки и приятели на убития Димитър от Цалапица

България

|
Нед, 10 Септ 2023г. 20:07ч.
Пътна блокада от близки и приятели на убития Димитър от Цалапица

Хората искат справедливост и наказания за сочените за съучастници в убийството на Димитър, сн. БНР

Петдесет дни след убийството на Димитър Малинов, село Цалапица остава гневно и близки и приятели на младежа отново излязоха на протест в неделя с искане за справедливост.

С плакати в ръце скандираха "Справедливост за Митко", "Аз съм Митко и няма да мълча" и др., а след това почетоха с минута мълчание паметта му.

За пореден път хората настояха за справедливи присъди за близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Митко – Рангел Бизюрев.

Протестиращите са възмутени от липсата на напредък в разследването на жестокото убийство, извършено на 20 юли в Цалапица.

Около 18.00 часа те блокираха кръговото кръстовище и се образуваха километрични колони от автомобили. Но когато хората се отдръпнаха зад мантинелите, за да пропуснат колите, шофьорите с клаксони и жестове ги подкрепяха, предаде БНР.

Майката на убития младеж Атанаска Бакалова отново призова сочения за убиец на сина й да се предаде и да разкаже истината за станалото.

Според протестиращите арестуваните братя близнаци Валентин и Борислав Динкови са съучастници в престъплението.

Майката на убитото момче каза, че протестите ще продължават, докато има развитие по разследването и всички съпричастни и съучастници получат наказанието, което законът предвижда.

"Ние искаме доживотен затвор без право на замяна или да се върне смъртното наказание", каза още Атанаска Бакалова.

Малко след 18:30 ч. движението се възобнови, но водачите трябва да минават през участъка с повишено внимание. Полицейски патрули следят за спазването на правилата.

mediapool.bg