Кламер БГ - Новини: Япония и Южна Корея пак бележат скок на заразените с коронавирус

Япония и Южна Корея пак бележат скок на заразените с коронавирус

Коронавирус

|
Ср, 18 Ноем 2020г. 12:35ч.
Япония и Южна Корея пак бележат скок на заразените с коронавирус

Властите в Токио съобщиха за близо 500 новозаразени с коронавируса - най-голямото дневно увеличение в японската столица от началото на пандемията, предаде Асошиейтед прес. Има значителен ръст на заразените и в национален мащаб, и то в момент, когато японските домакини обсъждат с шефовете на Международния олимпийски комитет как да се организира безопасно лятната олимпиада в Токио догодина, след като игрите бяха отложени миналата година заради пандемията.

Президентът на МОК Томас Бах току-що приключи посещението си в японската столица.

Точният брой на инфектираните в района на Токио за денонощието е 493, което е над предишния рекорд от 472, регистриран на 1 август, когато бе пикът на първата вълна на заразата. Нарастването на броя на заразените се наблюдава от няколко седмици и експертите съветват властите да засилят превантивните мерки.

Япония до момента е регистрирала общо 120 815 заразени от вируса и 1913 смъртни случая според здравното министерство на страната.

Южна Корея регистрира най-високия си денонощен ръст на заразени с коронавируса от близо 80 дни и властите в страната се готвят да затегнат мерките за социално дистанциране в района на столицата Сеул, предаде Асошиейтед прес.

Броят на новозаразените за последните 24 часа е 313 и за първи път от края на август надхвърля 300. Властите в страната се опитват да ограничат поредица от нови клъстъри на заразата, появили се след като мерките за физическо дистанциране бяха облекчени миналия месец.

От утре влиза в сила затягане на меките за две седмици. Не могат да се събират повече от 100 души на публични мероприятия. В театри, концертни зали и библиотеки хората ще трябва да сядат през място, а спортните събития се ограничават до 30 на сто от капацитета на стадиона.

mediapool.bg