Кламер БГ - Новини: Южна Австралия наложи шестдневна карантина заради 22 случая на Covid-19

Южна Австралия наложи шестдневна карантина заради 22 случая на Covid-19

Коронавирус

|
Ср, 18 Ноем 2020г. 12:43ч.
Южна Австралия наложи шестдневна карантина заради 22 случая на Covid-19

След седем месеца без предаване на коронавируса, внезапната му поява в щата Южна Австралия доведе до шестдневна стриктна карантина, целяща да "прекъсне веригата" и да постави вируса под контрол, заяви в Аделаида регионалният премиер Стивън Маршал, цитиран от ДПА.

Карантината влиза в сила в полунощ днес, уточни той. "Ще бъдат въведени серия от широкообхватни мерки", целящи сериозно ограничаване на контактите и спиране на разпространението на вируса.

Днес щатът с население от 1,7 милиона души отбеляза два нови случая, с което общият брой на заразените достигна 22. Всички те са свързани с огнище в северната част на Аделаида.

От полунощ баровете, кафенетата, ресторантите, предлагащи храна за домовете и университетите ще спрат работа. Австралийците ще трябва да останат в продължение на шест дни там, където се намират в момента на влизане на забраните в сила. Жителите на щата няма да могат да излизат, за да спортуват и само едно лице от едно домакинство ще може да отива на покупки всеки ден. Маските за лице ще бъдат задължителни извън домовете.

Общо за последното денонощие броят на заразените в страната нарасна с шест, показват статистически данни на здравното министерство. Броят на смъртните случаи остава 907.

Общо в страната са регистрирани 27 756 случая на заразяване, от които 25 328 са се излекували. Общо 23 души са в болница, 80 се лекуват амбулаторно. На тестове за коронавирус бяха подложени над 9,4 милиона души, или около 40 на сто от населението на Австралия.

mediapool.bg