Кламер БГ - Новини: Ще му помогнем да си спомни: МВР започва проверка за снимките от спалнята на Борисов

Ще му помогнем да си спомни: МВР започва проверка за снимките от спалнята на Борисов

България

|
Пет, 10 Дек 2021г. 18:23ч.
Ще му помогнем да си спомни: МВР започва проверка за снимките от спалнята на Борисов

Ще му помогнем да си спомни: МВР започва проверка за снимките от спалнята на Борисов

МВР започва проверка на снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Тя е по сигнал на гражданското движение БОЕЦ. В него се твърди, че пачките евро и златните кюлчета в чекмеджето на нощното му шкафче могат да бъдат обяснени с различни престъпления – рекет, корупция и изнудване.

"Няма как да си обясним по друг начин, че човек, който от десетилетия работи на държавна заплата, разполага със стотици хиляди и дори милиони левове в пачки и купюри от 500 евро и златни кюлчета с неустановена стойност", пишат от БОЕЦ.

Понеже прокуратурата бездейства

Сигналът е подаден до МВР заради бездействието на прокуратурата, казват от организацията. Държавното обвинение вече провери историята със снимките от премиерската спалня. В нито един момент обаче нямаше и намек, че ще се изследва въпросът откъде са парите и златото. Първо прокуратурата заяви, че на кюлчетата не може да се направи експертиза по снимка. В края на миналата година прокурорите решиха, че няма категорични доказателства, че снимките отразявяват "обективната действителност".

Още преди месеци вътрешният министър Бойко Рашков разкритикува прократурата заради това решение. Той посочи, че не е толкова трудно да се направи проверка поне на парите, защото на част от снимките се виждат серийните им номера. Освен това кюлчетата от т.нар. инвестиционно злато се търгуват от малък брой продавачи и също могат да бъдат проследени.

Ще му помогнем да си спомни

В четвъртък на Рашков бяха зададени въпроси по темата от журналист в парламента.

"Ще помогнем на г-н Борисов за много неща, за много неща ще му помогнем", каза Рашков.

Бившият премиер твърди, че снимките са били режисирани с изключение на тези, на които не се виждат пачки и злато. Той обясняваше, че кадрите били направени от "една прекрасна госпожа" и я оприличи на "Мата Хари". Така и не се разбра коя е загадъчната дама. През лятото бизнесменът Светослав Илчовски заяви, че знае коя е Мата Хари. В резултат на разпит в прокуратурата бе привикана манекенката Маги Бадер. Тя отрече да има нещо общо с тази история и заплаши със съд всеки, който свърже името й с нея. Борисов също каза, че не я познавал и съжали, че е пострадало невинно момиче.

Нова порция

Дни преди последните парламентарни избори бе разпространена нова порция снимки от спалнята на Борисов. На тях отново се виждат пистолетът на нощното му шкафче, както и пачките евро в чекмеджето. Прокуратурата пак обяви, че започва проверка.

Няколко дни по-рано бившият премиер коментира:

"В Банкя не смея да се съблека, веднъж ме подслушваха. Сега, не смея гол да се съблека. Спим по анцуг".

mediapool.bg