Кламер БГ - Новини: На протест поискаха оставката на кметицата на район "Красно село"

На протест поискаха оставката на кметицата на район "Красно село"

България

|
Пет, 10 Дек 2021г. 20:19ч.
На протест поискаха оставката на кметицата на район "Красно село"

Протест пред общината в район

Сн.БНТ" style="float: right; margint-left: 1.5em;" />

На протест пред сградата на кметството в столичния район "Красно село" жители на района поискаха оставката на кметицата Росина Станиславова.

Протестът беше организиран от Инициативен комитет, а сбирката беше наречена "обществено обсъждане с искане за оставката на Росина Станиславова".

Организаторите на протеста бяха поканили представители на всички политически сили и самата Станиславова, но никой от тях не дойде.

"Нашият комитет вече 2 години се бори срещу безобразията и закононарушенията на Росина Станиславова, но образуваните прокурорски преписки и производства от КПКОНПИ - преляха чашата!", пишат инициаторите.

Те казаха, че са организирали обществено обсъждане, защото такива вече в техния район нямало и решили да си направят сами.

В началото на декември Антикорпуционната комисия съобщи, че е започнала нова проверка срещу кметицата на "Красно село" Росина Станиславова по подозрения за нарушения при обществени поръчки.

Срещу нея вече имаше две производства със заключението, че е в конфликт на интереси, защото е назначила себе си за ръководител на европроект за топъл обяд, както и дъщеря си за сътрудник.

mediapool.bg