Кламер БГ - Новини: Мъж заплашил с пистолет шофьор на автобус на магистрала "Тракия"

Мъж заплашил с пистолет шофьор на автобус на магистрала "Тракия"

България

|
Пон, 11 Юни 2018г. 13:22ч.
Мъж заплашил с пистолет шофьор на автобус на магистрала "Тракия"

Шофьор е задържан за хулиганство, след като заплашил със законно притежавания си пистолет водач на автобус, който не му дал възможност да го изпревари в стеснения заради ремонти участък от магистрала "Тракия" в посока – София.

Това съобщиха от прокуратурата в понеделник, уточнявайки, че инцидентът е станал около 18.00 часа в неделя.

Обичайно заради засиления трафик към столицата, както и заради стеснението на магистралата само в една лента в тази посока, в тази част на деня имаше километрични задръствания на "Тракия".

Очевидно подразнен от ситуацията, 30-годишният шофьор на "Шкода Октавия" опитал на няколко пъти да изпревари въпросния автобус, но без успех. В крайна сметка решил да предприеме забранено изпреварване пред аварийната лента.

"Изравнявайки се с автобуса, водачът на лекия автомобил отворил предно ляво стъкло на шофьорската си врата и от там насочил към водача на автобуса боен пистолет. След това продължил да се движи успоредно с автобуса, като показвал на водача му и неприлични жестове. За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Свидетели на случващото се станали пътниците в автобуса", информират от прокуратурата.

Благодарение на подадения сигнал, агресивният шофьор бил спрян за проверка още на магистралата, след което е задържан за 24 часа.Въпреки неадекватното му поведение, направените тестове за алкохол и наркотици се оказали отрицателни.

При разпитите извършителят обяснил, че е бил провокиран от другия шофьор, който по-рано го засякъл на пътя, съобщи директорът на областната полиция на МВР в Стара Загора Георги Хаджиев. Срещу мъжа е образувано бързо производство за хулиганство в Районна прокуратура – Чирпан.

mediapool.bg